علی ستاری

به گزارش روزنامه دریای اندیشه، موضوع انفجار پیجرها این روزها به یکی از مهم‌ترین مسائل ایران، لبنان، خاورمیانه و جهان تبدیل شده است؛ اتفاقاتی که با پیجرها شروع شد و دامنه‌اش بعدها به بی‌سیم‌ها، باتری‌ها، تلفن‌ها و سایر وسایل الکترونیکی و ارتباطی کشیده شد؛ رژیم صهیونیستی با این اقدام تروریستی‌اش که چند ده نفر را شهید کرده و چند هزار نفر را زخمی کرد به همه نشان داد که او تهدیدی بزرگ برای امنیت و آرامش همه مردم جهان است و بدتر از همه اینکه از این پس نباید به هیچ یک از دستگاه‌های ارتباطی ساخت غرب اعتماد کرد.
وقتی که دستگاه‌هایی آفلاین چون پیجر که فقط از طریق امواج رادیویی و تقریبا یک طرفه می‌توانند چنین خطرات سهمگینی را در بر داشته باشند پس این گوشی‌های آنلاین ما با دسترسی‌های تقریبا نامحدود چه بلاهایی می‌تواند بر سرمان بیاورد
چرا که بسیار راحت می‌توان از طریق اینترنت کنترل این موبایل‌ها را هم در دست گرفت و آن‌ها به بمب‌هایی آماده به کار تبدیل کرد؛ اما خب به هر صورت این موبایل‌ها آنقدر در جاسوسی فعال هستند که شاید نیاز نباشد غربی‌ها این دستگاه الکترونیکی را رو به چشم مردم دنیا به مهره‌ی سوخته تبدیل کنند؛ چرا که همين الانش هم ابر قدرت‌هایی چون چین و روسیه برای در امان ماندن از جاسوسی‌های غرب در بستر اینترنت به سمت راه‌اندازی شبکه ملی اینترنت یا همان اینترنت بومی رفته‌اند.
تدبیری که سال‌هاست فرمانده معظم کل قوا در ایران شورای عالی فضای مجازی کشور و دولت‌ها را مامور تحقق آن کرده است اما عادت مسؤولان ما این است که تا کارها به بحران کشیده نشود دنبال کار را نمی‌گیرند.
اتفاقات روزهای اخیر کاملا برای همگان مشخص می‌کند که رژیم صهیونیستی بر هم زننده نظم، آرامش و صلح جهانی است و تا زمانی که این رژیم در صحنه گیتی به حیات خود ادامه می‌دهد؛ جهان روی آرامش به خود را نخواهد دید؛ اما چنین عملیاتی ابعاد گسترده‌ی دیگری نیز دارد که برای اطلاع از آن گفت و گویی با سید محمد رضا ساجدی ترتیب دادیم.
سید محمد رضا ساجدی در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه دریای اندیشه، ضمن تسلیت به مردم لبنان و محکوم کردن اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی، در تبیین چرایی طراحی چنین عملیاتی  اظهار کرد: رژیم صهیونیستی در روزهای گذشته از چند جهت تحت فشار بود؛ نخست از بابت شکست اطلاعاتی در خنثی‌سازی عملیات اربعین و هدف قرار دادن مواضع سوخته بانک اهداف خود در جنوب لبنان که موجب شد اعتماد به نفس نیروهای این رژیم اشغال‌گر تحت تاثیر قرار بگیرد.
 غافلگیری اطلاعاتی ناشی از دسترسی حزب‌الله به فرماندهی یگان ۸۲۰۰ و رسیدن پهپادها در زمان حضور وی در ساختمان مقر دیگر شکستی بود که صهیونیست‌ها در چند هفته اخیر متحمل شدند و از سویی دیگر یک ساله شدن آوارگی نزدیک به ۲۰۰ هزار شهرک‌نشین و قفل کامل اجتماعی و اقتصادی شمال مناطق اشغالی که ترکش‌های روانی و اجتماعی و اقتصادی آن به مرکز و جنوب اراضی اشغالی نیز رسیده بود صهیونیست‌ها را در شرایطی قرار داد که برای حفظ آبروی نداشته‌شان هم که شده باید اقدامی انجام می‌دادند.
عملیات‌های تروریستی رژیم صهیونیستی بر علیه نیروهای محور مقاومت هم دستاورد خاصی برای صهیونیست‌ها نداشت بلکه  حزب‌الله را در هدف قرار دادن شهرک‌های جدید مصمم‌تر می‌کرد پس بایستی چاره‌ای برای شمال سرزمین‌های اشغالی اندیشیده می‌شد که  این جدای از وقایعی مانند رفتن ۲ میلیون نفر به پناهگاه در اثر حمله یمن هستند.

دو راهی صهیونیست‌ها بر سر ادامه جنگ
از دیگر علل انجام این عملیات تروریستی؛ افتادن توپ در زمین تل‌آویو و قرار گرفتن مجدد آنها در دو راهیِ رفتن به سمت جنگ کامل یا تحمیل ضربات حزب‌الله پس از عملیات اربعین و تحمیل اراده حزب‌الله مبنی بر اینکه ضربات مقاومت در زیر آستانه جنگ تا پایان جنگ غزه تداوم دارد.
ضمن اینکه زیر سوال رفتن کامل اعتبار سامانه پدافندی غربی – عبری – عربی پس از اصابت تک پرتابه یمنی در تل‌آویو نیز باعث شده است که اسرائیل تمرکز خود را از دست دهد.

اهداف اسرائیل از حملات تروریستی جدید
 بنابراین رژیم صهیونیستی باز هم از نقطه ضعف به سمت نقطه قوت خود یعنی عملیات‌های امنیتی رفت تا با یک تیر چند نشان بزند: اول، با انفجار پیجرها، انتشار تصاویر و حضور در بیمارستان‌ها، بانک اهداف خود را آپدیت کند.
دوم، با انفجارها پیجرها نزد ارشدترین مقامات حزب‌الله، رژیم اسرائیل نیز دسترسی متقابل خود به فرماندهان حزب را نشان دهد.
سوم، با تلفات گسترده غیرنظامیان، جنگ را در لبنان اجتماعی کرده و فشار بر حزب‌الله را افزایش دهد. رژیم می‌داند مهم‌ترین کار ویژه حزب‌الله حفاظت از مردم لبنان است و اگر حزب‌الله به سمت جنگ کامل نمی‌رود، در وهله اول عدم درگیری لبنان با جنگ است.
چهارم، توپ تعیین جنگ یا تداوم وضعیت فعلی باز هم به زمین حاره حریک بیفتد.
پنجم، برتری تکنولوژیکی، اطلاعاتی و عملیاتی رژیم در برخی حوزه‌ها نمایش داده شده تا عملیات یمنی نیز به حاشیه رود و ششم، در تداوم سیاست فرسایش_نیروی_انسانی مقاومت، کادر حزب آسیب دیده و چه بسا ضربه‌ دومی مانند یک عملیات زمینی یا هوایی سنگین اجرا شود‌.  وقایع حدود یک ماه اخیر از شهادت اسماعیل هنیه تا عملیات اربعین، مصیاف، اصابت موشک فلسطین ۲ و رخدادهای امروز لبنان، حاکی از جهش ژنومی عملیات‌های ترکیبی طرفین در فضای آشوب است.   ساده‌ترین و دردسترس‌ترین پاسخ حزب‌الله، ورود شهرک‌های جدید در عمق اراضی اشغالی به دایره آتش است.