نگاهی به وزرای پیشنهادی دولت جدید؛
عبدالملکی ؛ نظریه پردازی که می تواند عرصه اشتغال را متحول کند
به گزارش سرویس سیاسی روزنامه دریای اندیشه؛ دولت سیزدهم در شرایطی روی کار می آید که انتظارات بسیار زیادی از او نسبت به شرایط جامعه وجود دارد و گذشته از همه این ها گروه های فعال و پویای جامعه انتظار استفاده از گزینه های جوان در کابینه دولت سیزدهم را دارند.
دولت سیزدهم بایستی تلفیقی از تخصص، تقوا، جوانی و فساد ستیزی باشد تا بتواند پرچم را که در دست دارد به سر منزل مقصود برساند.
یکی از گزینه های جوان آیت الله رئیسی جهت تصدی مقام وزارت آن هم در وزارتخانه عریض و طویلی چون تعاون، کار و رفاه اجتماعی حجت الله عبدالملکی است.
عبدالملکی جزو نبخگان این کابینه محسوب می شود و تنها 40 سال سن دارد؛ او عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام و استاد اقتصاد است و سابقه مشاوری وزیر امور اقتصاد و دارایی بین سال های 85 تا 88 یعنی در 25 سالگی را در کارنامه دارد و جزو نظریه پردازان اقتصاد مقاومتی محسوب می شود و یکی از افتخارات وی منصوب شدنش توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان عضو هیئت امنای کمیته امداد امام خمینی(ره) است.
حجت الله عبدالملکی جوانی است که پیش از این شاید بیشتر نامش در گمانه زنی ها به عنوان وزیر جهادکشاوزری مطرح می شد اما شاید بتوان انتخاب او به عنوان وزیر کار را هوشمندانه ترین انتخاب آیت الله رئیسی دانست و این درحالی است که نسبت به چینش کابینه انتقاداتی وارد است اما به جرات عبدالملکی یکی از بهترین گزینه ها در کابینه است.
اینکه او را اینچنین برای وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی می ستاییم بی علت نیست؛ عبدالملکی که کارآفرینی و اشتغالزایی را فقط در کتاب ها و دانشگاه تدریس نکرده است بلکه با حضور وی در معاونت خودکفایی و اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره) و تدوین طرح اشتغال امداد که مدل ایرانی و اسلامی اشتغالزایی بود توانست رکورد اشتغالزایی در کشور را بشکند و مسیر کمیته امداد امام خمینی(ره) از یک نهاد صرفا حمایتی که جمعیتی را تحت پوشش داشت به یک نهاد توانمند ساز که بعد از مدتی افراد تحت پوششش به دلیل توانمند شدن در بحث اشتغال نیاز به تحت پوشش کمیته امداد بودن ندارند.
یکی از برنامه های تحولی وی در کمیته امداد امام خمینی(ره) راه اندازی مراکز نیکوکاری کاریابی در کشور بود که تا اواسط سال 99 بیش از 200 مرکز کاریابی در کشور راه اندازی شده بود و بنا بر این بود تا پایان 99 این آمار به 500 مرکز برسد.
از دیگر موفقیت های حجت الله عبدالملکی در عرصه اشتغالزایی و کارآفرینی ایجاد اشتغال 148 هزار موردی در کشور و در سال 8 بود و این درحالی بود که کل مجموعه دولت با تمام سکنات و وجنات و وزارتخانههای اقتصادی اش فقط 460 هزار شغل ایجاد کرده بود و این یعنی بیش از یک سوم اشتغال کشور را عبدالملکی ایجاد کرده است و هدفگذاری ایجاد سالانه 200 هزار شغل و بیش از آن هم در کارنامه او دیده می شود.
طرح انقلاب اقتصادی 1400 نیز از جمله طرح های اقتصادی دکتر عبدالملکی است.
عبدالملکی را می توان جزو تشکیل دهندگان مجمع خیرین کارآفرین و راهبران شغلی دانست و همچنین وی در انجمن مدرسان اقتصاد مقاومتی هم توانسته است منشا خیرات فراوانی باشد.
کارنامه و برنامه ی تخصص مدارانه وی در کنار فساد ستیز بودن و همچنین جوان بودن و اعتقاد و التزامش به اقتصاد مقاومتی می تواند عبدالملکی را به وزیر سرآمد تبدیل کند که می تواند منشا تحول در کشور بوده و جلوی بسیاری از فسادها و رانت ها را در شرکت های غول وزارت کار و سیاسی کاری های تعاونی ها بایستد.
قطعا تعریف عدالت از منظر استادی که شاگرد مکتب امام صادق(ع) است می تواند بیش از سایرین منجر به عدالت شود.
انتهای پیام/