گزارش: عباس رفیعی
مدیر عامل شرکت فناوری بنیاختههای رویان پیش از ظهر دوشنبه نوزدهم شهریور ماه ۱۳۰۳ در بندرعباس و جمع خبرنگاران گفت: در حال حاضر ایران به عنوان بزرگترین کشور دارای بانک خون بند ناف در منطقه شناخته میشود.
به گزارش اختصاصی دریای اندیشه ؛ مرتضی ضرابی افزود: ۴۵ دفتر در سراسر کشور وظیفهی جمعآوری بندناف را در سراسر ایران بعهده دارند و این بند نافها در تهران ذخیره میشود.
ضرابی بیان داشت: هم اکنون با دو کشور عراق و قزاقستان پیمانهایی امضا شده است که در صدد هستیم شعبمان را در این دو کشوراضافه بکنیم. وی با یادآوری این موضوع که به دلایل امنیتی شعبه ی اربیل در اقلیم کردستان عراق چندی تعطیل بوده است، اضافه کرد: ظرف روزهای گذشته با رفع موانع، سلولهای بنیادی بند ناف به ایران ارسال و در بانک ذخیره بند ناف تهران نگهداری شدهاند.
ضرابی در ادامهی سخنانش با بیان اینکه دو نوع بانک خون بند ناف وجود دارد، گفت: بانک خون بند ناف عمومی و بانک خون بند ناف خصوصی در ایران موجود است.
به گفتهی وی؛ در بانک خون بند ناف خصوصی تعداد ۲۱۵هزار نمونه و در بانک خون بند ناف عمومی ۵ هزار و ۱۰۰ نمونه نگهداری میشوند.
وی با بیان داشت: تعداد اندک نمونههای خون بند ناف در بانک های عمومی به جهت حمایت اندک دولت از این مهم است.
ضرابی در ادامه گفت: هزینهی نگهداری بندفاف در بانکهای خصوصی ۱۰ میلیون تومان و شارژ سالانهی آن حدود ۵۰۰ هزار تومان است و در مالکیت افراد قرار دارد.
مدیرعامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان اضافه کرد: در بانک بند ناف عمومی افراد خود بندناف سلولهای بنیادی را اهدا میکنند و مالکیتی بر روی آن ندارند. ضرابی با بیان فرایند نگهداری و ذخیرهسازی سلولهای بنیادی از بندناف گفت: این سلولها را میتوان در نیتروژن مایع در دمای منهای ۱۹۶ درجه به مدت ۲۰ تا ۳۰ سال نگه داشت.
وی با بیان اینکه سالانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ بندناف از هرمزگان به تهران ارسال و در آنجا ذخیره میشود، گفت: تقاضا برای نگهداری و ذخیرهسازی سلولهای بنیادی از بند ناف در کشورمان زیاد است.
به گفته وی؛ این درخواستها نه تنها از کشورهای منطقه بلکه از کشورهای اروپایی نیز زیاد است.
مدیر عامل شرکت فناوری بن یاختههای رویان اضافه کرد: ایرانیان ساکن اروپا و حتی کارکنان سفارتهای کشورهای اروپایی در ایران بخاطر اخذ هزینهی اندک در ایران، خواهان نگهداری و ذخیرهسازی بندناف در کشورمان هستند.
ضرابی با بیان اینکه فرصت ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بندناف، فقط یک بار در زندگی پیش میآید، گفت: در صورت نیاز افراد بصورت میانگین تا ۲۵ سال قابل دسترسی است.
وی با اشاره به این موضوع که سلولهای بنیادی خون بندناف توانایی عبور از سدخونی و مغزی نیز دارند، اضافه کرد: این سلولها میتوانند به سلولهای عصبی و سایر سلولهای مغزی نیز تبدیل شوند.
ضرابی در ادامه با اشاره به فواید ذخیرهسازی سلولهای بنیادی خون بند ناف برای کل اعضای خانواده، گفت: تاثیرات مثبت ذخیرهسازی سلولهای بنیادین از بند ناف بر روند درمان برخی از بیماریهای بدخیم و غیر بدخیم به اثبات رسیده است.
وی با بیان اینکه شرکت بنیاختههای رویان به طور مستمر در سطوح برتر تحقیق جهت تولید دانش فنی بومی و افزایش کاربرد منابع سلولی مشتق از بافتهای زایمانی ، حضور چشمگیری در عرصه ی بینالمللی داشته است، افزود: از دیگر محصولات و خدمات نوآورانه شرکت فناوری بن یاختههای رویان میتوان به مواردی مانند؛ فرآوری و تولید پرده آمنیوتیک (پانسمان بیولوژیک برای التیام زخمهای دیابتی و جراحت های ناشی از سوختگی، ذخیرهسازی خون محیطی و مغز استخوان جهت پیوند سلولهای بنیادی خون محیطی به صورت آنالوگ و آلوژن برای بیماران، تولید سرم خون بند ناف انسانی، ارائه سلولهای بنیادی مزانشیم بافت ناف برای استفاده در تحقیقات آزمایشگاهی محصولات و خدمات در حال طرحریزی و بهینهسازی، ذخیره پالپ دندان شیری حاوی سلولهای بنیادی مزانشیمی اشاره کرد.