پیامک های جریمه برای خودروهای بی تخلف
  • اجتماعی

  • شهریور 13، 1400 - 04:51


طیبه زردشت

در جهت اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و محدودیت های عبوری ایجاد شده و مسدود بودن جاده ها، جریمه هایی برای مردم و شهروندان هرمزگانی صادر شده است که در این بین برخی از این جریمه های ارسالی باعث اعتراض و شکایت شهروندان شده است.

به گزارش دریای اندیشه در تعطیلی دو هفته صورت گرفته از طرف ستاد ملی مقابله با کرونا در استان هرمزگان از تاریخ 24 مرداد ماه لغایت 5 شهریور ماه،عبور و مرور خودروهای غیربومی به شهرهای بومی ممنوع وهمچنین در این زمان طبق روال چند مدت اخیرمنع تردد شبانه نیز در سطح شهرستان های استان اعمال شد که تخلف از این قانون نیز باعث جریمه می شد.

بر اساس تعطیلی دو هفته ای مرداد ماه در استان هرمزگان چون جزء استانهای با وضعیت حاد کرونایی است و در رده استانهای با رنگبندی قرمز محسوب می شود،برای افراد خاطی که از این قانون سرپیچی می کردند و از قرنطینه استانی خارج می شدند جریمه  1050000تومانی در نظر گرفته شد.

طبق گزارش روزنامه دریای اندیشه در چند روز گذشته و طی تماس هایی که شهروندان و هم استانی هایمان با ما داشتند اعلام کردند که پیامکی با مضمون اینکه از شهرستان مورد نظر خارج شده اند و یا تردد شبانه در ساعات ممنوعه داشته اند ارسال شده در صورتی که اینچنین نبوده است و معترضین به این جریمه ها مدعی هستند که یا خودروی آنها در آن ساعت در پارکینگ منزلشان بوده است و یا اینکه اصلا از شهرستان خارج نشده اند.

این اعتراض ها و شکایات نشان دهنده یک موضوع مهم می باشد و آن این است که افرادی دیگر با مخدوش کردن و جعل پلاک خودروی خود برای جلوگیری از پرداخت جریمه از این روش غیرقانونی استفاده کرده و اقدام به خروج از شهرستان و یا تردد در ساعات ممنوع شب کرده اند و این کارشان موجب متضرر شدن و تضییع حق شهروندان دیگری می شود که هیچگونه عمل غیرقانونی انجام نداده اند.

 افراد معترض به این موضوع بسیار ناراحت و شاکی از این مطلب هستند که در حالی این پیامک برای آنها ارسال شده است که آنها نسبت به رعایت اصول و پروتکل های بهداشتی بسیار تاکید دارند و هیچگونه تردد خارج از شهرستانی نداشته اند و یا اینکه برخی از آنها مدعی هستند که خودروی آنها در شهرستان دیگری از استان هرمزگان قرار دارد در صورتی که جریمه ارسال شده در محدوده سطح شهرستان بندرعباس بوده است.

در ضمن ذکر این مطلب نیز خالی از لطف نمی باشد که بسیاری از آنها معتقدند اغلب جریمه های ارسالی در محدوده بلوار ساحلی شهر بندرعباس ثبت و صادر شده است.

طبق گزارش های ارسالی و صحبت های مردمی درباره ارسال پیامک جریمه،  شهروندان بر این باورند که اشخاص دیگری با مخدوش کردن پلاک  خودرویشان باعث سوءاستفاده از شماره پلاک و خودروی آنها شده اند جرمی که در قانون دیده شده و از لحاظ اخلاقی نیز از لحاظ اینکه حق الناس به شمار می رود، کاری زشت و ناپسند تلقی می شود که قانون نیز به صورت جدی با این پدیده زشت اجتماعی برخورد می کند.

تغییر پلاک خودرو در محدودیت های کرونا تنها تخلف نیست و جرم هم تلقی می شود پس رانندگانی که اقدام به دستکاری پلاک خودرو کنند مجرم به حساب می آیند و با آنها برخورد قانونی می شود، چون طبق ماده 720 قانون مجازات اسلامی هر کسی در ارقام و مشخصات پلاک وسایل نقلیه موتوری تغییری ایجاد و یا پلاک وسیله نقلیه موتوری دیگری را به آن الصاق کند یا برای آن پلاک تقلبی به کار برد و یا وسایلی را با علم به تغییر، یا تعویض پلاک تقلبی مورد استفاده قرار دهد به حبس از 6 ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.

شهروندان از پلیس راهور گلایه مند هستند که زمانی هم که پیگیر این جریمه های به ناحق ارسال شده برای آنها هستند جوابشان را به صورت تلفنی نمی گیرند و در این شرایط شیوع ویروس کرونا مجبور به مراجعه حضوری می شوند پس مشخص می شود کنترل تردد خودروها در محورهای مواصلاتی و همچنین درون شهری و برون شهری توسط نیروهای پلیس راهنمایی و رانندگی نیاز به امکانات و ابزار هوشمند دارد تا رضایت مردم از عملکرد پلیس بیشتر شود و این موضوع برای رانندگانی که هیچ تخلفی انجام نداده اند سخت است که نیروهای زحمت کش پلیس، اصل را بر صحت حرف خودشان می گذارند نه حرف شخص شاکی، درصورتی که شهروندان بر این باورند یک خلا بزرگ در این مسئله مهم دیده می شود و این هنجارشکنی و قانون گریزی عده ای از رانندگان باعث ایجاد 1- تضییع حقوق دیگر شهروندان 2- زیر سوال رفتن اقدام پلیس راهور 3- بیشتر شدن آمار دست کاری کردن پلاک خودرو ها، خواهد شد و باید برای این معضل مهم چاره ای اساسی اندیشیده شود.

به نظر می رسد آمار خودروهای بدون پلاک و یا پلاک های مخدوشی در این شرایط کرونا و ایجاد محدودیت های تردد، بسیار بیشتر از قبل شده و البته که ماموران پلیس نیز برای جلوگیری از عادی شدن اینگونه اقدامات وارد عمل شده اند اما گناه آن عده از افرادی که خودروهای خود را در پارکینگ خانه ها پارک کرده و یا افرادی که نهایت رعایتهای لازم برای مقابله با کرونا را انجام می دهند و در خانه مانده اند اما ناگهان برای آنها پیامک جریمه می آید چیست که باید تاوان بی قانونی عده دیگری را پس بدهند.

 

*کاهش 40 درصدی تردد خودروها در زمان محدودیت  دوهفته ای

در گفتگوی اختصاصی روزنامه درای اندیشه با سرهنگ مهدی نیکبخت رئیس پلیس راه استان هرمزگان با اشاره به این موضوع که مخدوش کردن و دستکاری پلاک خودرو ها توسط اشخاص جرم محسوب می شود و تخلف نیست اظهار داشت: شخصی که این اقدام را انجام دهد مجرم محسوب شده و برای جرم مرتکب شده به دادگاه فرستاده میشود لذا دادگاه تصمیم می گیرد که شخص را جریمه نقدی کند یا برای او حبس در نظر بگیرد.

وی اذعان داشت: ماموران پلیس راهور در برخورد با خودروهایی که دارای پلاک مخدوش هستند، ضمن اعمال قانون، راننده را به دستگاه قضایی معرفی خواهند کرد که علاوه بر جریمه نقدی، برای آنها حبس نیز در نظر گرفته می شود چرا که رانندگی با خودروهای پلاک مخدوش و ناخوانا جرم تلقی شده و برابر قانون با خاطیان برخورد خواهد شد.

وی بیان کرد: سرپیچی از قانون منع تردد دو هفته ای اعمال شده توسط ستاد ملی مقابله با کرونا در استان  1050000 میلیون تومان جریمه داشت که طی این مدت دو هفته، هر راننده ای که جریمه شده باشد اگر در مدت مقرر جریمه را پرداخت نکند مبلغ آن دو برابر خواهد شد.

سرهنگ مهدی نیکبخت گفت: فقط رانندگانی که توسط ماموران پلیس راه جریمه شده اند و به عبارتی جریمه تسلیمی دارند ثبت سیستم شده است و جریمه هایی که توسط دوربین بوده و ممکن است شخص جریمه شده به آن اعتراض داشته باشد که فرد دیگری با مخدوش کردن پلاک باعث این جریمه شده است، ثبت سیستمی نمی شود و فرصت اعتراض دارند و تا آن زمان هم ما پیگیری کرده و تمام پلاک های مشابه را بررسی می کنیم و پس از اطمینان از پلاک اصلی آن زمان جریمه ثبت و یا حذف خواهد شد.

وی اضافه کرد: اگر فردی در جاده و مسیری تردد نداشته باشد اما پیامک جریمه دریافت کرده است، این نوع پیامک ها نیز در چک اپراتورهای پلیس راهور بررسی و از سیستم حذف می شود.

رئیس پلیس راه استان از کاهش 40 درصدی تردد خودرو ها خبر داد و بیان کرد: طی مدت 14 روز تعطیلی و ممنوعیت تردد جاده ای در استان هرمزگان حدود 40 درصد کاهش تردد خودرو را شاهد بودیم و از کسانی که به قانون احترام گذاشته و برای حفظ سلامتی خود و دیگر افراد جامعه از استان و شهرستان های خود خارج نشده بودند قدردانی و تشکر می کنیم.

وی خاطر نشان کرد: اگر مردم نسبت به جریمه خودروی خودشان اعتراض داشته باشند برای بررسی این موضوع به مرکز اجرائیات راهور استان مراجعه کرده و اعتراض خود را ثبت نمایند و حتی برای جریمه های تسلیمی نیز پشت برگه های جریمه زده شده که تا 2 ماه برای اعتراض به جریمه دریافتی فرصت اعتراض دارند.

سرهنگ نیکبخت در ادامه می فزاید: بهترین راه برای اطلاع از چنین جرایم اشتباهی که در بعضی موارد به وسیله دوربین ها ثبت می شوند این است که هم استانی هایمان چند وقت یکبار خلافی خود را از سامانه پیامکی 1101202020 و یا از سایت rahvar 120.ir  پیگیری کرده و تخلفات خودروی خود را کنترل کنند، چنانچه خلافی توسط دوربین ثبت شده باشد و شخص مطمئن باشد که در آن لحظه در محل مورد نظر حضور نداشته باید به مرکز اجرائیات پلیس راهور مراجعه کنند چون در این مرکز ماموران ما پاسخگوی مردم هستند.

سرهنگ نیکبخت گفت: با توجه به هشدارهای مسئولین مربوطه و کادر درمان کشور بخاطر شرایط حاد کرونا و کارهای مربوطه برای قطع همه گیری این ویروس اما متاسفانه تعدادی از هم استانی ها اصلا توجهی به این هشدارها نداشته و باز هم برای دیدار خانواده ها و یا برای تفریح و یا هر دلیل غیر منطقی دیگری اقدام به سفر به روستاها و شهرهای استان و یا حتی سفر به استان های دیگر کردند و برای جلوگیری از آنها تنها راه بازدارنده این افراد جریمه است و راهی جز جریمه کردن برای نیروهای پلیس راه نگذاشته اند.

رئیس پلیس راه استان در پایان از شهروندان و هم استانی ها درخواست داشت که در هیچ شرایطی در حال حاضر و در این شرایط بحرانی کرونا در هرمزگان با هدف پیشگیری و قطع زنجیره ویروس کرونا و برای حفظ سلامتی خودشان قصد سفر نکنند و همچنین به دستورات همکاران بنده که در سطح جاده ها مستقر هستند، اهتمام و جدیت بیشتری داشته باشند.