چراغ سبز مسئولان به بلندمرتبه سازی در بندرعباس
  • گزارش اختصاصی

  • آبان 28، 1403 - 08:14


 

امروزه بلندمرتبه سازی یکی از مضامین توسعه شهری محسوب می شود برهمین اساس مسئولان استان هرمزگان تلاش می کننداین مهم را در بندرعباس اجرایی کنند.

 

به گزارش روزنامه دریای اندیشه، شهر بندرعباس یکی از شهرهای شناخته شده در سراسر کشور است که بخش عمده معروفیت و شناخته شدن آن به واسطه قرار گیری در جوار خلیج همیشه فارس است و مردم از گذشته تاکنون همواره برای گذران وقت در کنار دریا و دیدن این منبع بزرگ فیوضات و ثروت و صد البته بهره‌مندی از منافع اقتصادی دریا؛ در حد یک مسافرت چند روزه هم که می‌شد خود را به شهر بندرعباس می‌رساندند.

 

مزیت اصلی مسافرپذیری بندرعباس رو به فراموشی

جای تاسف دارد که تقریبا از منافع اقتصادی خرد بندرعباس در گذشته که نتیجه آن بهره مندی همه مردم حتی مسافران و گردشگران بود؛ برای امروز چیزی به یادگار نمانده است و امروز باید بندرعباس را در جرگه‌ی شهرهای گران قیمت و لوکس کشور دسته بندی کرد در حالی که خدمات در این شهر به هیچ وجه لوکس نیست و همچنان به ابتدایی ترین شکل ممکن به گردشگران و شهروندان ارائه می‌شود.

طی سنوات گذشته؛ بی‌توجهی به مضامین هویتی شهر بندرعباس موجب شده است که پایتخت اقتصادی کشور به گذرگاهی جهت عزیمت مسافران و گردشگران به جزایر قشم و هرمز تبدیل شود و در حوزه گردشگری بازار که پیش از این امتیاز ویژه شهر بندرعباس بود و مردم از اقصی نقاط کشور خود را به آن می‌رساندند تا اجناس با کیفیت مورد نیاز خود را با قیمت نازل تری تهیه کنند، کاملا از بین رفته است و این در حالی است که همسایه غربی استان هرمزگان یعنی بوشهر روز به روز این مهم را در خود تقویت  کرده است و تقریبا جای بندرعباس را در اقتصاد بازار کالا گرفته است و همین امر موجب شده است بوشهر در چند سال اخیر بتواند خود را در جذب گردشگر با رشد بالایی روبرو کند.

نکته دیگری که در سطور بالا بدان اشاره کردیم جذابیت دریا و خلیج فارس برای مسافران و گردشگران و حتی شهروندان است؛ به حق برای ما ساکنان شهر بندرعباس جذابیتی جز ساحل و دریا وجود ندارد و هزار افسوس که بر اساس اهمال مسئولان مدیریت شهری در بندرعباس امروز در دریاچه‌های مصنوعی شهرهای دیگر و رودخانه‌های خشکی مانند زاینده رود جذابیت بیشتری برای جذب انسان‌ها ایجاد شده است تا این دریای بیکران الهی که کسی در بندرعباس حالش را نمی‌پرسد.

 

اختلاف بالا در دو سوی خلیج فارس در بلند مرتبه سازی  

یکی دیگر از مضامین توسعه شهری در جوامع امروزی که صد البته نقش بسزایی در معرفی یک شهر به اذهان عمومی به خصوص در سطح بین المللی دارد، بحث آسمان خراش‌‌ها و بلند مرتبه‌ها است؛ امروزه شهر دبی در حاشیه جنوبی خلیج فارس دارای بلندترین ساختمان‌های جهان است، برج خلیفه با ۸۲۸ متر طول، بلندترین هتل JW Marriott Marquis با ۳۵۵ متر و برج شاهزاده با ۴۱۳ متر جزو بلندترین برج‌های این شهر است در حالی که در این سوی خلیج فارس و در شهر بندرعباس هنوز دعوا بر سر 6 طبقه بودن یا نبودن ساختمان‌ها است اما خوشبختانه اراده جمعی از مدیران استان هرمزگان معطوف به این است که بتوانند بلند مرتبه سازی در بندرعباس را کلید بزنند تا شاید بخشی از عقب افتادگی پایتخت اقتصادی کشور در قیاس با شهرهای آن سوی خلیج فارس جبران شود در این راستا حتی می‌شود بزرگترین برج ایران را با نام " خلیج فارس" یا " بوموسی" در بندرعباس احداث کرد و ترجیحا اگر بتوان با مشارکت سرمایه گذاران این برج را بلندتر از برج خلیفه ساخت قطعا به بهبود وجه بین المللی بندرعباس کمک خواهد کرد و می‌تواند در جذب گردشگران خارجی موثر باشد.

البته جذب گردشگران و توسعه گردشگری دریا در شهر بندرعباس نیازمند آشتی شهر و دریا است؛ چرا که امروزه بخش عمده‌ای از بلوار ساحلی شهر بندرعباس و منظر ساحل در محاصره دیوارهای ادارات دولتی قرار گرفته است و ضرورت دارد با حذف و اصلاح این دیوارها که جلوه شهر را نازیبا کرده و کارآمدی بخش عمده‌ای از منظر ساحلی شهر را زیر سوال برده است این نقص در بندرعباس را اصلاح کرد.

در رابطه با مراکز نظامی نیز می‌توان با استناد به دستور فرمانده معظم کل قوا مبنی بر انتقال پادگان‌ها و مراکز نظامی به خارج از شهرها؛ مشکل موجود در حذف دیوارها را حل کرد.

علی ای حال در شورای برنامه ریزی و توسعه استان هرمزگان موضوعات مبتلابه فوق الذکر بندرعباس مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مشروح آن به شرح زیر است.

 

 

34  درصد اعتبارات تبصره ۲ هرمزگان به بخش کشاورزی اختصاص یافت

مهدی دوستی در حاشیه نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان هرمزگان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از دستورکارهای شورای برنامه ریزی، تقسیم بندی تسهیلات تبصره ۲ بود که بر اساس اولویت‌های استان انجام شد و بیشترین اعتبارات به بخش کشاورزی اختصاص پیدا کرد‌.

وی با بیان اینکه سهم بخش کشاورزی از تسهیلات تبصره دو، ۳۴ درصد است، افزود: با احتساب ۱۱ درصد تسهیلاتی که به توسعه روستایی اختصاص پیدا کرده است، سهم بخش کشاورزی به ۴۵ درصد افزایش پیدا می‌دهد‌ که نشان از اهمیت بخش کشاورزی است.

دوستی ادامه داد: سهم بخش کشاورزی در تسهیلات، طی سنوات گذشته بین ۶ تا ۸ درصد بود اما امروز این سهم به حدود ۴۵ درصد رسیده است که باعث این می‌شود کشاورزی استان اقتصادی شود و با انباشت سرمایه در این بخش فناوری وارد کشاورزی استان شود.

استاندار هرمزگان عنوان کرد: ۳۳ درصد از تسهیلات تبصره ۲ به بخش صنعت و ۶ درصد نیز به بخش گردشگری اختصاص پیدا کرده است و بقیه تسهیلات نیز بین سایر بخش‌ها تقسیم شد.

 

۱۷۰۰ میلیارد از تسهیلات برگشتی سایر استان‌ها جذب هرمزگان شده است

وی تصریح کرد: استان هرمزگان موفق شده است از تسهیلات برگشتی سایر استان ها ۱۷۰۰ میلیارد تومان جذب تسهیلات داشته باشد که برای تحقق این مهم تلاش‌های زیادی انجام شد چرا که باید طی یک هفته این اتفاق می‌افتاد و جلسات و پیگیری‌های زیادی به این منظور انجام شد.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان با بیان اینکه تصمیم گیری برای احداث کوی اساتید دانشگاه از دیگر موارد مطروحه در نشست شورای برنامه ریزی استان بود، گفت: پهنه‌ای به این منظور در نظر گرفته شده است و تلاش خواهیم کرد در صورت تصویب در شورای برنامه ریزی در جهت افزایش کیفیت زیست اساتید دانشگاه تلاش کنیم.

 

مجموعه کامل  گردشگری با امکانات تفریحات دریایی و هوایی در جزیره هرمز احداث می‌شود

وی با اشاره به بررسی و تصویب طرح‌های اقتصادی در حوزه‌های پرورش دام، گردشگری، احداث سردخانه و ... اظهار کرد: یکی از طرح‌هایی که تصویب شد، احداث یک مجموعه بزرگ گردشگری در جزیره هرمز است که هم دارای محل اقامت مناسب برای گردشگران است و هم امکانات تفریحات دریایی و هوایی در آن تعبیه شده است که امیدواریم بتوانیم فاز اول آن را طی سال آینده به بهره‌برداری برسانیم.

 

حرکت بندرعباس به سوی بلندمرتبه سازی

استاندار هرمزگان ادامه داد: بحث بلند مرتبه سازی در شهر بندرعباس یکی از بحث‌های چالشی بود که شورای برنامه ریزی استان مطرح شد.

وی با اشاره به استدلال موافقان و مخالفان بلند مرتبه‌سازی در بندرعباس گفت: در این طرح، احداث ساختمان‌هایی تا ۴۰ طبقه دیده شده است که با توجه به اینکه امروز بلند مرتبه سازی به نمادی از توسعه شهری تبدیل شده است ناگزیر هستیم که این مهم را در بندرعباس بپذیریم.

دوستی خاطرنشان کرد: پهنه‌هایی برای احداث ساختمان‌های بلندمرتبه در بندرعباس در نظر گرفته خواهد شد و ضمن رعایت محدودیت‌ها و ضوابط این طرح در بندرعباس آغاز خواهد شد.

استاندار هرمزگان عنوان کرد: بلند مرتبه سازی با توجه به بالابردن ارزش اراضی ساحلی باعث خواهد شد زمین‌هایی که در بافت فرسوده وجود دارد و در برابر تجمیع مقاومت می‌کنند نیز وارد این چرخه شوند و با درآمدی که از تراکم به وجود می‌آید چهره زیبایی به ساحل جنوب بندرعباس بخشیده شود.

 

دیوار ادارات روبروی ساحل باید برچیده شود

وی همچنین با اشاره احاطه بخش عمده شهر بندرعباس با دیوار ادارات دولتی گفت: تلاش خواهیم کرد در نقاطی که محدودیت امنیتی وجود نداشته باشد دیوار‌ها برچیده شود و این ضعف معماری در بندرعباس حل شود.