داستانی واقعی از زندگی یک بانوی هرمزگانی
  • فرهنگی

  • آبان 10، 1399 - 22:49


زنی که سرآشپز مراسم ازدواج شاهزاده هندوستان شد

- فعالیت در 12 هتل پنج ستاره هند

- برگزاری فستیوال آشپزی ایرانی و هرمزگانی در هند

- آشپزی برای شاهزاده لکنوی

- مدیریت غذایی مراسم عروسی پسر شاهزاده حیدرآباد و مهمانی‌های رسمی وی

- آشپزی برای شخصیت‌های برجسته هندوستان

- ارائه آموزش آشپزی در کانال تلویزیونی «بمبئی»

- تالیف کتب غذای دریایی، آشپزخانه هرمزگان و پاکورا

زینب شکوه

منا پوردریایی در 1352 در محله سورو قدیم بندرعباس متولد شد. فرزند آخر خانواده که از کودکی علاقه زیادی به آشپزی داشت

مادر وی در طبخ انواع غذاهای محلی هرمزگانی مهارت خاصی داشت و منا بواسطه وابستگی شدید به مادر، در زمان آشپزی، در کنار مادر بود و از نزدیک طبخ غذاهای محلی و تزئین غذاها را دنبال می کرد

منا پس از ازدواج، به دلیل علاقه وافر به هنر آشپزی، برای کسب تجارب بیشتر و گذراندن دوره های آموزشی، علاوه بر بندرعباس، به تهران، دبی، هندوستان و همچنین شمال هند سفر کرد و مهارت‌های لازم هنر آشپزی را فرا گرفت

وی حدود 5 الی 6 سال پیش، پس از فوت مادر، تصمیم گرفت به هندوستان برگردد و کار آشپزی را به صورت حرفه ای در این کشور آغاز کند، به گونه ای که از شمال تا جنوب هندوستان و در مراسم های مختلف آشپزی کرده است

فعالیت در 12 هتل پنج ستاره هند، برگزاری فستیوال آشپزی ایرانی و هرمزگانی در هند، آشپزی برای شاهزاده لکنوی، مدیریت غذایی مراسم عروسی پسر شاهزاده حیدرآباد و همچنین مهمانی‌های رسمی وی، آشپزی برای شخصیت‌های برجسته هندوستان از جمله فعالیت‌های این بانوی هرمزگانی در این کشور است

وی همچنان در کانال آشپزی تلویزیونی «بمبئی» به آموزش طبخ غذاهای ایرانی مشغول است و تصمیم دارد بعد از بازگشایی راه‌ها که به دلیل شیوع بیماری کرونا، مسدود شده به کشور هندوستان بازگردد و فعالیت آشپزی خود را در این کشور از سربگیرد

منا قبل از سفر به هندوستان، به مدت 8 سال با کانون فرهنگی حضرت زینب(ع) در شهرک مروارید بندرعباس همکاری داشته و به عنوان مربی آشپزی و شیرینی‌پزی در این کانون فعالیت داشته است و با ادارات کل شیلات و میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان نیز همکاری داشته و فستیوال‌ها و جشنواره های زیادی را در جای جای استان برگزار کرده است

حتی شرایط کرونایی نیز منا را از فعالیت باز نداشت و وی در حال حاضر به دلیل شیوع این بیماری، به همراه تیم چهارنفری، در منزل به انجام فعالیت‌هایی نظیر تهیه ادویه جات محلی، پخت کیک و طبخ غذاهای سفارشی مشغول هستند

منا پوردریایی مولف کتاب های غذای دریایی، آشپزخانه هرمزگان و پاکورا است که باید گفت کتاب آشپزخانه هرمزگان در چندین مرحله چاپ مجدد داشته است

وی همچنین کتابهایی درخصوص ادویه و غذاهای دریایی و هندی نوشته که آماده چاپ است. تحقیق درخصوص نحوه طبخ غذاهای محلی هند و تالیف کتاب در این زمینه و همچنین آشنایی با غذاهای ایتالیایی، چینی، شیرینی ها و غذاهای سنتی هندوستان از دیگر فعالیت های وی در این کشور است

منا در اوقات فراغت، با کرایه کردن سه چرخه یا ماشین، به روستاهای اطراف هند سفر می کرده و از بانوان مسن روستاهای هند، درخواست تهیه ادویه جات می کرده و دستورالعمل تهیه تمامی ادویه جات هندی را جمع آوری کرده است

خانم پوردیایی در پایان به بیان خاطره شیرین از حضورش در کشور هند می پردازد و چنین می‌گوید: یکی از همکارانم با من تماس گرفت و گفت می توانی به حیدرآباد بروی؟ چون یکی از شاهزاده ها برای برگزاری مراسم عروسی تک پسرش، از تمامی سرآشپزها دعوت کرده و قصد دارد با بهترین غذاها از 45 هزار میهمان به مدت 15 روز پذیرایی کند؟ من هم قبول کردم و به حیدرآباد رفتم

شاهزاده از تمامی سرآشپزها درخواست کرد انواع غذاها را طبخ و مورد تست قرار داد. من هم شروع کردم به طبخ انواع غذاهای محلی ایرانی و هرمزگانی و پس از آماده شدن غذاها و تست توسط شاهزاده، مورد قبول وی واقع شد و از من خواست در کنار سایر سرآشپزها، مدیریت طبخ و تهیه غذای ایرانی و هرمزگانی در مراسم عروسی تک پسرش را بر عهده بگیرم

گفتنی است، خانم منا پوردریایی، علاوه بر فعالیت در هند، با چندین کشور اروپایی و آسیایی نیز به منظور طبخ غذاهای ایرانی و هرمزگانی در مراسمات عروسی و میهمانی ها، قرارداد منعقد کرده بود که به دلیل شیوع ویروس کرونا، این برنامه نیمه تمام مانده و قرار است با بهبود شرایط، این فعالیت ها از سر گرفته شود

وی آمادگی تالیف کتاب و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای هموطنان را دارد