نهمین جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان خمیر با موضوع برگزاری امتحانات نوبت اول مدارس ، خیرین آموزشی و همچنین درآمدهای حاصله در ارتباط با مواد ۱۰، ۱۶ و بند ۳ ماده ۱۳ قانون شوراها با حضور امام جمعه شهرستان ، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و همچنین خیرین به ریاست میرهاشم خواستار فرماندار خمیر برگزار شد .
به گزارش دریای اندیشه ؛ فرماندار خمیر در این جلسه در خصوص برگزاری کلاس های درس به صورت حضوری در برخی از نقاط روستایی عنوان کرد : گرچه بیشتر مناطق روستایی شهرستان از لحاظ کرونایی دارای وضعیت سفید هستند اما ذکر این نکته مهم است که آیا این مدارس ظرفیت برگزاری کلاس های درس بصورت حضوری با رعایت پروتکل های بهداشتی را دارند یا خیر؟
وی ادامه داد : برای این امر ضروری است آموزش و پرورش با همکاری شبکه بهداشت کارهای کارشناسی در این باره را انجام دهد و ببیند چه مدارسی در سطح روستاهای شهرستان آمادگی برگزاری کلاس ها بصورت حضوری را دارند .میرهاشم خواستار در ادامه از مدیر آموزش و پرورش خواست نسبت به سنددار کردن املاک فاقد سند آموزش و پرورش اقدام کند .
رئیس شورای آموزش و پرورش همچنین از شهرداری ها خواست در پرداخت مطالبه آموزش و پرورش از محل درآمد بند ۳ ماده ۱۳ قانون شوراها تسریع کنند .
فرماندار خمیر در ادامه عنوان کرد : استفاده از برنامه شاد برای آموزش خانواده ها و دانش آموزان برای آموزش و آگاه سازی آنان جهت پیشگیری از اعتیاد موثر است . در شورای فرهنگ عمومی برای کاهش آسیب های اجتماعی برنامه ریزی انجام شده است .
عدم مدیریت صحیح در حوزه فضای مجازی
در ادامه امام جمعه شهرستان خمیر اظهار داشت : مسئله آسیب های اجتماعی یکی از مهم ترین دغدغه های مقام معظم رهبری بوده و ایشان همواره برای رفع آن در جامعه به مسئولان تاکیداتی داشته اند .
حجت الاسلام والمسلمین شعیب صالحی گفت : یکی از حوزه هایی که دشمن شاید بتواند به جامعه ما آسیبی برساند در حوزه معضلات اجتماعی است و یکی از بسترهای آن ، مسئله مواد مخدر است .
وی افزود : نکته بسیار مهم در این راستا سن پایین افراد دچار به مواد مخدر است و علل مختلفی از جمله اختلافات خانوادگی ، فضای مجازی و... می تواند در گرایش افراد به مواد مخدر داشته باشد . همچنین عدم مدیریت صحیح در حوزه فضای مجازی می تواند ابتلا به این عارضه را تسریع و تسهیل کند لذا بایستی با یک وحدت جمعی به این مسئله ورود جدی شود .
امام جمعه شهرستان خمیر ادامه داد : در شورای فرهنگ عمومی شهرستان برای کاهش این آسیب ها تصمیماتی اتخاذ شده و تلاش داریم در کنار ستاد مبارزه با مواد مخدر گوشه ای از کار را برعهده بگیریم .
در این راستا برنامه ریزی یک ساله با حضور یک تیم کارشناسی و علمی با حضور دانشگاهیان در حال تدوین است . وی در بخشی از سخنان خود نیز به ارزش کار خیرین در مشارکت در برنامه های آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود : کسی که در عرصه ساخت فضاهای آموزشی ورود کند و وقت ، اموال و سرمایه خود در این مسیر صرف کند این وعده خداست که آنچه در این راه خرج می کند خداوند در جای دیگر به او باز خواهد گرداند .
اجرا طرح یاریگران زندگی در ۳۰ درصد از مدارس استان
ابراهیم فرهادینیا دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان نیز در این جلسه عنوان کرد : معضل مواد مخدر و اعتیاد به دلیل تبعات مخرب و تهدیدزای آن علیه امنیت و ثبات و سلامت جامعه همواره یکی از اصلی ترین دغدغه های سطوح مختلف حاکمیتی و مدیریتی و اجرایی کشور است .
وی افزود : با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در جلسات مشترک رسیدگی ، کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی باحضور قوای سه گانه ، ایشان معضل اعتیاد و مواد مخدر را به عنوان مهم ترین و اولویت دار ترین آسیب اجتماعی یاد کردند .
این مسوول در ادامه با اشاره به طرح یاریگران زندگی باهدف کاهش اعتیاد خاطرنشان کرد : در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر به ریاست رییس جمهور ، به منظور کاهش اعتیاد با اولویت آموزش و پرورش ، طرح یاریگران زندگی با هدف کاهش اعتیاد و با اولویت آموزش و پرورش تصویب شده است . دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر استان هرمزگان با بیان اینکه در حال حاضر ، ۳۰ درصد مدارس استان هرمزگان این طرح را اجرایی می کنند ، عنوان کرد : طرح یاریگران زندگی در ۱۰۴۰ آموزشگاه های استان هرمزگان و با ۵۲۰۰۰ دانش آموز در سطوح مختلف آموزشی در حال اجرا می باشد .
ساخت فضای آموزشی توسط خیرین
در ادامه محمد فولادی مدیر آموزش و پرورش شهرستان خمیر با اشاره به مشارکت خیرین در ساخت و تجهیز اماکن آموزشی و ورزشی آموزش و پرورش شهرستان خمیر اشاره کرد و افزود : از زمان حضور بنده ، خیرین ۲۷ مدرسه را کلنگ زنی کرده که از این تعداد ۱۹ مدرسه افتتاح و ۸ مدرسه در حال ساخت است که ۵ مدرسه در دهه فجر امسال و ۳ مدرسه دیگر در هفته دولت سال آینده آماده خواهند شد . وی ادامه داد : با توجه به بالا رفتن نرم جمعیتی دانش آموزی ، ۱۷ کلاس درس ، یک آزمایشگاه و ۳ نمازخانه توسط خیرین ساخته شده است . فولادی اضافه کرد : همچنین تفاهم نامه جهت احداث ۳ مدرسه توسط جمعیت همیاران مدرسه بندرخمیر ، کارخانه سیمان و یکی از همکاران منعقد شده که به زودی آغاز به کار خواهد کرد .
مدیر آموزش و پرورش شهرستان خمیر همچنین با اشاره به مشارکت خیرین در ساخت اماکن ورزشی آموزش و پرورش افزود : در سال جاری ۴ زمین فوتسال چمن مصنوعی روباز در مدارس شهرستان خمیر با مشارکت خیرین نیک اندیش افتتاح و به بهره برداری رسید .
فولادی در ادامه در خصوص ثبت املاک آموزش و پرورش نیز گفت : درحال حاضر املاک آموزش و پرورش ۱۴۶ مورد می باشد که ۷۲ مورد آن جهت صدور سند اقدام شده است و امیدواریم تا پایان سال زمینه سند دار کردن همه مدارس را فراهم کنیم . در ادامه مدیر آموزش و پرورش شهرستان خمیر با بیان اینکه بسیاری از والدین درخواست برگزاری کلاس های درس به صورت حضوری دارند ، عنوان کرد : در بسیاری از روستاها ، زیرساخت های مناسب جهت برگزاری کلاس درس در بستر فضای مجازی برای دانش آموزان فراهم نیست و با توجه به اینکه بیشتر این روستاها از لحاظ کرونا دارای وضعیت سفید هستند پیشنهاد می شود با توجه به وضعیت فرهنگی و اجتماعی روستاها، آموزش به صورت حضوری برگزار شود . وی خاطر نشان کرد : البته برای حضور دانشآموزان در کلاس های درس در این روستاها هیچ گونه الزامی وجود نخواهد داشت . محمد فولادی همچنین یادآور شد : پیش از ایجاد محدودیت ها به صورت گسترده در شهرستان و استان بدلیل کرونا، بیشتر مدارس روستایی بصورت گروه بندی در کلاس های درس حاضر و در این راستا همه پروتکل های بهداشتی در مدارس رعایت شده بود .