گزارش اختصاصی از فاطمه درویش پور
زنان بواسطه مشکلات و مسائل عدیده ای که با آنها دست به گریبان هستند همواره در معرض آسیب بوده که باید با فراهم ساختن بستر و شرایط مناسب زمینه حضور پررنگ و چشمگیر آنها در عرصه های مختلف اجتماعی فراهم گردد. هم اکنون اغلب زنان جامعه ما بدلیل عدم بیکاری و نبود شغل مناسب برای تامین مسکن ، آنان را واداشته تا در مکانهای عمومی به دستفروشی بپردازند و برخی آنها در تالارها ، مهد کودک ها و همچنین فست فودها و .... مشغول به فعالیت هستند تا حداقل بتوانند شکم خود و خانواده هایشان را سیر نگه دارند.
به گزارش دریای اندیشه ؛ با توجه به اینکه در هر برهه تاریخی مختلف زنان دارای روحیه لطیف بوده و در این خصوص باید شغل های مناسب برای آنها در نظر گرفته شود تا مقام و منزلت زنان جامعه حفظ و از آسیب های اجتماعی که هر لحظه بواسطه اینگونه مشاغل وجود دارد ، بدور باشند .
در این یک سال اخیر با شیوع ویروس منحوس کرونا به کشورمان ، اغلب زنان سرپرست خانواده که به شغل دستفروشی ، کار تالارها ، فست فودها و .... مشغول بودند هم اکنون در شرایط سختی و طاقت فرسایی به سر می برند. عده بسیاری از آنها بیکار و یا اینکه با کاهش در آمدها مواجه شده اند.
اما تازه این اول ماجراست و مشکلات شان تنها بدلیل عدم شغل مناسب ، بیکاری و یا مشاغل کاذب ختم نمی شود. بانوان سرپرست خانواده ای که دارای فرزندان دانش آموزان می باشند در این شرایط سخت کرونایی و همچنین تعطیلی مدارس دانش آموزان ، اینگونه خانواده ها هم به لحاظ آموزشی و نداشتن تبلت ، برایشان به عنوان یک معضل تبدیل شده است.
در این گزارش با افسانه پور محمود ، رئیس اداره بهزیستی شهرستان بندرعباس به گفتگو می پردازیم.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان بندرعباس در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار دریای اندیشه گفت : در این بحبوحه شیوع ویروس کرونا ؛ زنان سرپرست خانواده با مشکلات اقتصادی و نداشتن شغل و عدم برخورداری از در آمد مکفی ، نبود هزینه های درمان و همچنین نداشتن مسکن و سواد مناسب ، عدم مهارتهای لازم در خصوص اشتغال و کار و ..... مواجه هستند.
افسانه پور محمود اذعان داشت : با توجه به گستردگی جامعه هدف بهزیستی و همچنین مشکلات اقتصادی ناشی از کوئید 19 ، بسته های معیشتی ویژه زنان دستفروش تحت حمایت بهزیستی پاسخگوی حتی نیمی از نیازهایشان نمی باشد.
پور محمود تصریح کرد : سازمان بهزیستی برای حمایت و مساعدت به جامعه هدف تحت پوشش خود به حمایت خیرین مردم نیکوکار و سازمانها نیاز دارد تا بتواند برای اقشار ضعیف و محروم جامعه شرایط معیشتی مناسبی را فراهم سازد.
وی اظهار داشت : از جمله تدابیر مهم و ضروری را که بهزیستی برای زنان سرپرست خانواده اندیشیده است شامل ؛ توزیع بسته های موادغذایی ، پکیج های بهداشتی و سلامت و همچنین سایرکمک هزینه های موردی که سمت سازمان بهزیستی کشور، درچند مرحله برای آنها پرداخت شده است.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان بندرعباس خاطر نشان کرد: در این دو هفته اخیر ، دولتمردان اقدامات مهم و ضروری را برای کاهش و جلوگیری از شیوع ویروس منحوس کرونا انجام دادند از اهم وظایف آنها تعطیلی بازارها ، بازارچه ها و همچنین مجتمع های تجاری و ..... بود. به دنبال این مساله مشاغل کاذب ((دستفروشی برای زنان و مردان سرپرست خانواده هم در گروه کسب و کارهای پر خطر به شمار می آیند)).
پور محمود بیان داشت : تا دو هفته پیش استان هرمزگان در گروه استان های با و ضعیت قرمز کرونا محسوب می شد اما هم اکنون شهرمان در وضعیت نارنجی قرار دارد می خواهم این موضوع را برایتان بازگو نمایم که دولتمردان با این اقدامات گام بزرگی جهت نابودی این ویروس منحوس برداشتند.
این مسئول اظهار داشت : تعطیلات دو هفته ای کرونایی جنبه های مثبت و منفی را بهمراه داشت. (( جنبه های مثبت این تعطیلات منجر به پیشگیری از شیوع بیماری منحوس کرونا شد و جنبه های منفی آن هم بر اقتصاد مشاغل کاذب و پر خطر تا حدودی ضربه مهلکی را وارد ساخت )).
وی عنوان کرد : با توجه به بالا بودن هزینه های اقتصادی ، یارانه های بهزیستی پاسخگوی نیازها و مشکلات زنان سرپرست خانواده نمی باشد. باید نهادها ، سازمانها و همچنین موسسات خصوصی در جهت رفع مشکلات جامعه هدف بهزیستی مشارکت های لازم را انجام دهند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان بندرعباس در پایان افزود : در چنین شرایط فعلی اقتصادی ؛ مستمری بهزیستی کفاف یک چهارم از هزینه ها و نیازهای زنان سرپرست خانواده را نمیدهد. قبل از شیوع ویروس کرونا ، زنان سرپرست خانواده با مشکلات عدیده ای در خصوص مسایل معیشتی مواجه بوده و به همین دلیل دخل و خرجشان با یکدیگر همخوانی ندارد.
لازم بذکر است ؛ باید به زنان سرپرست خانواده تحت تکفل بهزیستی آموزش های لازم را در راستا توانمندی هایشان ارائه دهیم تا بتوانند خود را ارتقاء دهند.
پور محمود اظهار داشت : بهزیستی بندرعباس در خصوص اشتغال زنان سرپرست خانوار رایزنی ها و مذاکراتی را با اداره کل آموزش فنی و حرفه ای شهرستان بندرعباس جهت حرفه آموزی و آموزش این قشر از گروه هدف داشته که می توان از این ظرفیت و فرصت جهت توانمندسازی وارتقاء سطح مهارتهای زنان استفاده کرد.
شایان ذکر است ؛ هدف دفتر امور زنان و خانواده بهزیستی ، ایجاد اشتغال و توانمند سازی زنان و خروج آنها از چرخه حمایت سازمان می باشد.
این مسئول بیان داشت : اشتغال مهم ترین وظیفه بهزیستی است . بنابراین سازمان بهزیستی در حوزه اشتغال ، زنان سرپرست خانواده را به کار فرمایان معرفی می نماید که در این خصوص تسهیلات مشاغل خانگی به مبلغ 20 میلیون تومان با سود 4 درصد با اقساط پنج ساله ، پرداخت تسهیلات خود اشتغالی از مبلغ 30 تا 40 میلیون تومان با سود 4 درصد و اقساط 60 ماهه به آنها اعطا می گردد. از سویی دیگر پرداخت بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی زنان سرپرست خانواده و معرفی آنها به فنی حرفه ای جهت آموزش و تقویت مهارت ها را در برنامه خود دارد.
وی عنوان کرد : گروههای هدف سازمان بهزیستی شامل زنان سرپرست خانواده ، زنانی که همسرانشان متواری شده اند و یا زنانی که همسر آنها از کار افتاده و... می باشد که از دفتر امور زنان و خانواده خدماتی به این قشر از جامعه هدف ارائه می گردد.
پورمحمود ابراز داشت : خدمات دفتر امور زنان و خانواده شامل ؛ پرداخت مستمری ماهیانه براساس بعد خانوار ، کمک هزینه های موردی (( درمان )) هزینه تحصیل دانش آموزان - دانشجویان سرپرست خانوار ، کمک هزینه لوازم ضروری منزل ، ودیعه مسکن و سرمایه کار ، کمک هزینه جهیزیه و همچنین به خانواده های دارای فرزندان دو قلو و یا چند قلو ، مشمول این خدمات می باشند. بدلیل اینکه آنها به لحاظ شرایط اقتصادی و معیشتی در موقعیت مناسبی قرار ندارند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان بندرعباس در پایان تصریح کرد : زنان سرپرست خانواری که بر اثر شیوع ویروس مهلک کرونا شغلشان آسیب دیده ، سازمان بهزیستی به اینگونه افراد ، کمک هزینه های موردی را در مرحله اول به مبلغ 300 هزار تومان و در مرحله دوم به مبلغ 500 هزار تومان پرداخت نموده است.
انتهای پیام