نماینده ولی فقیه در هرمزگان: پنج اولویت هرمزگان در حوزه فرهنگی مشخص شده است
  • فرهنگی

  • اسفند 03، 1400 - 06:36


نماینده ولی فقیه در هرمزگان گفت: پنج اولویت هرمزگان در حوزه فرهنگی را مشخص کردیم که در اغلب این اولویت‌ها، نقش آموزش و پرورش بسیار مهم است.

به گزارش دریای اندیشه به نقل از  خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمد عبادی زاده در دیدار مدیرکل آموزش و پرورش و معاونین این اداره کل نیز با قدردانی از گزارش جامع مدیرکل، از نگاه برنامه محور بر مبنای سند تحول و بیانیه گام دوم انقلاب در آموزش و پرورش هرمزگان تقدیرکرد و گفت: امیدوارم در دولت سیزدهم شاهد تحولی شگرف در آموزش و پرورش استان هرمزگان برای تحقق اهداف باشیم.

حجت‌الاسلام عبادی‌زاده، با ذکر این نکته که سند مهندسی فرهنگ کشوردر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است، عنوان کرد: سند فرهنگی کشور، یک سند کلی بود و برش‌های استانی نداشت به همین جهت برای اثربخشی بهتر و عملیاتی شدن این برنامه، تصمیم گرفته شد که بخش‌های استانی در آن نیز در نظر گرفته شود.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با بیان اینکه مقرر شد چند استان در این برنامه فرهنگی به عنوان پایلوت استفاده شود، ابراز کرد: استان هرمزگان یکی از استان‌های پایلوت است و سند مهندسی فرهنگی در آن اجرا خواهد شد.

حجت‌الاسلام عبادی‌زاده، با اشاره به جلسات متعدد در مرکز کشور برای اجرای صحیح این برنامه در استان هرمزگان، تصریح کرد: پنج اولویت هرمزگان در حوزه فرهنگی را مشخص کردیم که در اغلب این اولویت‌ها، نقش آموزش و پرورش بسیار مهم است.

وی، با اشاره به اینکه برای هر اولویت مطرح شده، ۲۵ اقدام عملیاتی نیز مطرح شد، بیان کرد: این اولویت‌ها و اقدامات عملیاتی مرتبط با آن‌ها در شورای فرهنگ و عمومی استان هرمزگان را مصوب کردیم و مقرر شد که بخشی از منابع از طریق سازمان برنامه و بودجه کشور و بخشی در استان هرمزگان تأمین شود.

امام جمعه بندرعباس با بیان اینکه، مهم‌ترین نقطه تکیه‌گاه سند مهندس فرهنگی، آموزش و پرورش است، تشریح کرد: هر فعالیت فرهنگی بدون همکاری آموزش و پرورش ناقص خواهد بود و امیدوارم این اقدام با جدیت به پیش برده شود.

حجت‌الاسلام عبادی‌زاده، با اشاره به این نکته که در حوزه زیرساخت‌های آموزش و پرورش مشکلات بسیار جدی داریم، مطرح کرد: حوزه نرم افزار بسیار مهم است اما باید توجه ویژه‌ای به سازه‌های سخت افزاری در حوزه آموزش و پرورش نیز داشته باشیم؛ چرا که جایگاه ما باید به میانگین کشوری برسد.

اجرای عدالت و توازن در توزیع تجهیزات و میان شهرستان‌ها در دستور کار باشد

وی، ضمن تاکید بر عدالت اجتماعی، عنوان کرد: باید بتوانیم از نظر فضاهای آموزشی و تجهیزات، عدالت را تأمین کنیم. در حال حاضر برخی مناطق برخورداری بیشتر و برخی کمتر دارند که باید در راستای برقرار توازن میان تجهیزات و فضاهای آموزشی در شهرستان‌های هرمزگان در دستور کار قرار بگیرد.

ارتباط میان آموزش و پرورش و حوزه علمیه به صورت جدی‌تر دنبال شود

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، تعامل و هماهنگی با مجموعه روحانیت برای اجرای امور را امری ضروری دانست و ابراز کرد: برخی از توافق‌نامه‌ها میان وزیر آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه نیز منعقد شده است و امیدوارم این امر استمرار داشته باشد.

حجت‌الاسلام عبادی‌زاده تصریح کرد: آموزش و پرورش از نظر من جایگاه اول برای تحقق هر کار فرهنگی دارد.

محمد قویدل در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بندرعباس افزود: هدفگذاری مبتنی بر سیاست های دولت سیزدهم، گسترش عدالت آموزشی و بهره مندی دانش آموزان همه مناطق استان خصوصا مناطق محروم و کم برخوردار از خدمات و فرصت های آموزشی است و این مهم در آموزش و پرورش استان با جدیت در دستور کار است.

وی تصریح کرد: نگاه ویژه رییس جمهور معطوف به توسعه متوازن و توجه به مناطق کمتر توسعه یافته است که این مهم در آموزش و پرورش استان با رویکردی جدید و تحول گرا دنبال می شود.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان توسعه مهارت آموزی و تقویت هنرستانهای فنی و حرفه ی و کاردانش را از دیگر سیاست های آموزش و پرورش استان عنوان کرد و گفت: در راستای اهداف سند تحول بنیادین و بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری، تمرکز مجموعه آموزش و پرورش استان بر تقویت مهارت آموزی در ساختار آموزشی است.

وی با اشاره به مشکل بیکاری و ضرورت توجه به اشتغالزایی در جامعه خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین چالش های کشور در چند دهه، عدم آینده نگری لازم و ازدیاد فارغ التحصیلان بدون مهارت است.

به گفته قویدل؛ اگرچه هرمزگان به عنوان پنجمین استان از حیث کمی در هدایت دانش آموزان به سمت هنرستانهای کاردانش و فنی و حرفه ای است اما ضرورت دارد این رویکرد با جدیت بیشتری دنبال شود که یکی از مهمترین موارد در این بخش توجه به برخی کمبودها در سه حوزه زیرساختی، تجهیزات و نیروی انسانی است تا بتوانیم گام های هدفمند و موثری را برداریم.

این مقام مسئول در همین راستا با اشاره به همراهی نماینده عالی دولت در استان با آموزش و پرورش، یادآور شد: انصافا نگاه استاندار هرمزگان به مسائل آموزش و پرورش بسیار وسیع و همه جانبه است که امیدواریم در سایه این تعامل شاهد کاهش مشکلات و سرعت بخشی به برنامه ها باشیم.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان در ادامه با بیان اینکه در استان هرمزگان 410 هزار نفر دانش‌آموز در 22 منطقه آموزشی مشغول به تحصیل هستند، همه گیری بیماری کرونا و کاهش آموزش های حضوری را موجب بروز برخی چالش ها عنوان کرد و گفت: با وجود جهاد معلمان و تلاش بی وقفه در پایدار نگه داشتن نظام آموزشی، نیاز است از تمام ظرفیت‌های درون سازمانی و برون‌ سازمانی استفاده کنیم. تا با توجه به شرایط اجتماعی استان و پراکندگی‌های جغرافیایی، یک مداخله موثری جهت کاهش چالش ها داشته باشیم.

قویدل با تقدیر از رهنمودهای عالمانه و حمایت ها و همراهی های نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بندرعباس، بر ضرورت تقویت همکاری ائمه جمعه با آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت: به منظور تقویت این بخش، به همه روسا مناطق و شهرستان تاکید شده است هم افزایی و تعامل موثر با ائمه جمعه و جماعات را در راستای برنامه های آموزش و پرورش داشته باشند تا خروجی آن در رشد و بالندگی نظام تعلیم و تربیت نمود عینی داشته باشد.