دکتری حقوق عمومی به بازداشت مدیرعامل تلگرام در کشور فرانسه اشاره کرد و گفت: ضروری است پلتفرمهای داخلی، طراحی و در اختیار مردم قرار گیرد تا بتوانند نیازها و خدمات خود را در این سکوها تامین کنند.
حجتالاسلام والمسلمین احمد غلامی در گفتگو با خبرنگار دریای اندیشه، با اشاره به بازداشت مدیرعامل تلگرام در کشور فرانسه به دلیل عدم افشای اطلاعات کاربران گفت: مقام معظم رهبری، سالهاست در این خصوص تذکر داده و یادآور شدند و فرمودند که هیچ اعتمادی به پلتفرمهای خارجی نیست.
وی افزود: در ایام اغتشاشات شاهد بودیم که در فضای مجازی برای برهم زدن آرامش مردم میتاختند و از این فضا به بدترین نحو استفاده کردند در سراسر دنیا برای استفاده از فضای مجازی قانون و قوانینی دارند و اینگونه نیست که این فضا را رها کرده باشند.
دکتری حقوق عمومی ادامه داد: در همه کشورها، برای استفاده از فضای مجازی و سکوهای خارجی، اگر بر اساس قوانین کشور خود عمل نکنند، به طور رسمی، کاربر را مسدود می کنند، در کشور ترکیه، برزیل و... شاهد بودیم که از پلتفرم و سکوی داخلی استفاده می کنند، چراکه به سکوهای خارجی اعتماد ندارند.
غلامی بیان داشت: کشور چین با آن همه عظمت و جمعیت بالای یک میلیاردی، از پلتفرمهای داخلی استفاده میکند و در این کشور همه شبکههای مجازی خارجی مسدود است البته در همه جای دنیا این چنین میباشد، همچنین بعضی شبکههای چینی که در آمریکا هم محبوبیت داشت و کاربران فراوانی از ان استفاده میکردند نیز مسدود شدند.
وی اضافه کرد: اخیرا برخی کشورها اعلام کردند که در صورت عدم به کارگیری نماینده شبکههای اجتماعی آنان در هر کشور، اقدام به مسدود کردن شبکهها خواهند کرد، لذا کشورهای ستفاده کننده از شبکههای اجتماعی خود را مجبور کردند که از قانون آنها تبعیت کنند.
کارشناس مسائل سیاسی استان هرمزگان همچنین تصریح کرد: با این همه تفاسیر، چرا علیرغم اینکه در کشور جمهوری اسلامی ایران، شبکههای اجتماعی برخلاف امنیت ملی فعالیت میکنند و برخلاف سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران گام برمیدارند و همچنین اعلام میدارند که نمایندگان شان را در کشور خود معرفی کنیم تا قانون خودشان را بر ما اعمال کنند عدهای همچنان در درون کشور فریاد سر بر میآورند که چرا در زمینه استفاده از پلتفرمهای خارجی محدودیت است.
غلامی با تاکید بر اینکه در کل دنیا برای استفاده از فضای مجازی و پلتفرمهای خارجی قانون وجود دارد، گفت: در این کشورها نسبت به فعالیت کاربران در فضای مجازی بیتفاوت نبوده و کاملاً فعاليتهاي کاربران در این پلتفرمها رصد میشود و در صورت عدم استفاده صحیح از آن مسدود، و برای استفاده از آن، محدودیت ایجاد میکنند.
وی ادامه داد: علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص راهاندازی شبکه ملی اطلاعات، هنوز این اقدام به طور کامل انجام نشده و متاسفانه ناقص است، لذا میطلبد در همین روزهای حساس، تکلیف فضای مجازی در کشور جمهوری اسلامی ایران مشخص شود.
دکتری حقوق عمومی تصریح کرد: در روزهایی که با هدف دفاع از مردم مظلوم غزه در فضای مجازی سخن به میان میآید، پلتفرمها را مسدود میکردند یا اگر نامی از سردار حاج قاسم سلیمانی در فضای مجازی منتشر میشد سریعاً آن صفحه بسته و حذف میشد. با این همه تفاسیر نتیجه میگیریم که پلتفرمها با هدف حمایت از استکبار راه اندازی شده و برای دفاع از مظلومین جایی ندارد. اگرچه فضای مجازی باید محلی برای دفاع از مظلوم باشد اما این قضیه، برعکس است.
غلامی با اشاره به رویکردهای دوگانه غرب در آزادی بیان و آزادی اطلاعات و همچنین فشار دولتهای غربی برای دستبرد اطلاعات کاربران بیان داشت: از همین رو مدیرعامل تلگرام در کشور فرانسه بازداشت شد و اتحادیه اروپا نیز اخیراً قانونی وضع کرده که در صورت عدم هماهنگی با آنها، محدود خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: کشور فرانسه علیرغم ادعای دموکراسی و اینکه خود را مهد آزادی میداند، اما مدیرعامل تلگرام را به دلیل عدم افشای اطلاعات کاربران در کشور خود دستگیر و بازداشت میکند، بدخواهان نظام هرجا که به نفع خودشان باشد حاضر نیستند زیر بار قانون بروند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی استان هرمزگان تاکید کرد: پلتفرمها و سکوهای خارجی یا وابسته به آمریکا و غرب هستند یا غیر از این باشد، محدود میکنند، به عبارت دیگر، حاضرند کشورها را به جان یکدیگر بیندازند تا از فضای مجازی و پلتفرمهای خارجی برای بیشتر کردن شدت اغتشاشات استفاده کنند، علی رغم همه این موارد ضروری است پلتفرمهای داخلی طراحی و در اختیار مردم قرار گیرد تا بتوانند نیازها و خدمات خود را در این سکوها تامین کنند.