یک جوان ۲۳ ساله در هرمزگان نجات بخش زندگی سه نفر می شود
  • اجتماعی

  • فروردین 21، 1401 - 04:40


رییس مرکز اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با اهدای کلیه ها و کبد یک جوان ۲۳ ساله در استان، به سه نفر زندگی دوباره بخشیده می شود.

به گزارش دریای اندیشه ، دکتر محمود حسین پور با اعلام این خبر به رسانه ها اظهار داشت: در شانزدهمین روز از فروردین ماه سال جاری، این جوان به هویت محمد جابری سرباز وظیفه و اهل و ساکن مشهد مقدس که در هرمزگان به خدمت نظام وظیفه در آمده بود با کاهش سطح هوشیاری در بیمارستان خاتم الانبیا بندرعباس بستری و متاسفانه در همان ساعات نخست توسط چهار پزشک متخصص داخلی،  متخصص داخلی مغز و اعصاب ، متخصص جراحی مغز و اعصاب و پزشکی قانونی مرگ مغزی وی تایید شد.

وی ادامه داد: با بخشش و رضایت خانواده دم، توسط تیم اهدای عضو اعزامی از شیراز  پس از انتقال متوفی از بیمارستان خاتم الانبیا به بیمارستان شهید محمدی، عملیات هاروست «برداشتن اعضا»  شامل کبد و کلیه ها  انجام و اعضا جهت پیوند با تیم اهدای عضو به شیراز ارسال می شود.

دکتر حسین پور خاطرنشان کرد: در صورت تاییدهای آزمایشگاهی یکی از گیرندگان اعضای پیوندی این جوان، یک نفر از استان هرمزگان خواهد بود.

این مقام مسوول با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰۰ بیمار دیالیزی در هرمزگان وجود دارد که نیازمند پیوند عضو هستند، گفت: براساس آمارهای موجود سالانه به طور میانگین ۴۵ نفر در استان به دلیل مرگ مغزی جان خود را از دست می دهند.

وی با اشاره به اینکه ۸ عضو و۵۳ نسج و بافت هر بیمار مرگ مغزی قابل اهداست، گفت: پیوند عضو از مرگ بیماران جلوگیری می‌کند و پیوند نسوج نیز از معلولیت بیماران پیشگیری می‌کند و از همین رو اهدای عضو کار بسیار ارزشمندی است و باید در این زمینه فرهنگسازی بیشتری صورت گیرد.

دکتر حسین پور تصریح کرد: اعضای بدن فردی که دچار مرگ مغزی شده را تنها تا زمانی که تپش قلب دارد، می توان اهدا کرد و به محض اینکه قلب تپش خود را از دست بدهد فرصت اهدای عضو نیز از دست می رود و از همین رو مقوله فرهنگسازی جهت جلب رضایت خانواده فرد بیمار و حفظ زمان طلایی به منظور پیوند عضو از اهمیت بالایی برخوردار است.

رییس مرکز اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ابراز داشت: متاسفانه در طول یک دهه گذشته فرهنگسازی خوبی جهت اشاعه اهمیت پیوند عضو در هرمزگان انجام نشده بود و براساس آمارهای وزارت بهداشت، هرمزگان در میان استان های کشور کمترین اهداء عضو را داشت که خوشبختانه با اقدامات فرهنگی انجام شده این روند در سالهای اخیر روند بهتری پیدا کرده و در حال حاضر  روزانه به طور میانگین بین ۷ تا ۱۰ نفر از استان هرمزگان برای دریافت کارت اهدای عضو اقدام می کنند.

متخصصان علم پزشکی می گویند، مرگ مغزی درمان ندارد، اما می‌توان با اهدای اعضای بدن فردی که دچار مرگ مغزی شده به دیگر بیماران نیازمند عضو، زندگی دوباره بخشید.

پیوندهای متداول عبارتند از کلیه ها، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه، استخوان، مغز استخوان، پوست و قرنیه؛ همچنین برخی از ارگان ها و بافت ها را می توان زمانی که شخص اهدا کننده زنده است به شخص دیگری پیوند زد مانند یکی از کلیه ها و بخشی از کبد اما در بیشتر موارد اهدای عضو زمانی صورت می گیرد که فرد اهدا کننده در قید حیات نباشد.

نخستین پیوند انجام شده در ایران در ۱۳۱۴ خورشیدی و با پیوند قرنیه شروع شد و پس از آن پیوند کلیه در ۱۳۴۷ خورشیدی انجام گرفت، همچنین پیوند مغز استخوان در ۱۳۶۹ خورشیدی، پیوند قلب و کبد در ۱۳۷۲ خورشیدی، پیوند ریه در ۱۳۷۹ خورشیدی و در نهایت پیوند روده و پانکراس در ۱۳۸۵ خورشیدی صورت پذیرفت

منبع:ایرنا