اختصاصی – عباس رفیعی
نشست رسانه ای در زمینهی دفع پسماند زباله جزیرهی گردشگری هرمز و تبدیل این جزیره به عنوان نخستین جزیرهی سبز و بدون زبالهی ایران با حضوردکتر محمدرضا سعیدآبادی معاون بین الملل کرسی یونسکوی سلامت اجتماعی و توسعه و حبیب مسیحی تازیانی مدیرکل محیط زیست استان هرمزگان، بخشدار جزیرهی هرمز و جمعی از مدیران میان رتبهی صنایع غرب بندرعباس و همچنین اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش اختصاصی خبرنگار دریای اندیشه، این نشست با هدف ارائه راهکار ایجاد زیرساختهای مدیریت بهینه پسماند، فرهنگسازی به شیوههای نوین و افزایش مشارکت اجتماعی جهت تبدیل جزیره هرمز به اولین جزیره سبز و پسماند صفر ایران برگزار گردید.
جزیره هرمز نگین سرخ خلیج فارس
مدیر کل محیط زیست استان هرمزگان نیز گفت: جزیرهای هرمز نگین سرخ خلیج فارس و دارای قابلیتهای فراوان گردشگری در طی این سالهای اخیر بهویژه در فصول خنک سال است.حبیب مسیحی تازیانی افزود: چالشهای فراوانی از حضور گردشگران در جزیره اتفاق میافتد که مهمترین آن رهاسازی زباله و پسماند در سطح جزیره است.
وی اضافه کرد: دپو و امحا از طریق سوزاندن علاوه بر آلودگی هوا به خاک منحصربفرد جزیره نیز آسیب میزند.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه اگر امحا زباله در جزیره با همین شرایط جلو برود، معضلات جزیره بیشتر خواهد شد، بیان داشت: باید استارتاپها به کمک مجموعه دولتی بیایند و نوآوری اتفاق بیفتد تا بتوان به نتایج مطلوبی در دفع پسماند رسید.مسیحی با اشاره به اینکه جامعهی محلی نیاز به آموزش در این امر دارد، اضافه کرد: علاوه بر جمعیت ساکن در جزیره حضور گردشگر در بدو امر، نیاز به یک سری پروتکلها و توجیهاتی از سوی جامع محلی دارد. مدیر کل محیط زیست هرمزگان با ابراز امیدواری از کلیت طرح جزیرهی سبز و پسماند صفر در هرمز، بیان داشت: نکات جزییتری را باید بررسی کرد.
هرمز تبدیل به اولین جزیرهی سبز کشور میشود
مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان در نشست معرفی و آغاز به کار پروژه نخستین جزیره سبز ایران، بیان داشت:
طی سفرهای مختلفی که به جزیره هرمز داشتم؛ متوجه شدم توسعه گردشگری در این سالها به سرعت بالا رفته اما در حوزه توسعه زیرساختها اتفاقات نتیجه بخشی صورت نگرفته است.
عامری با بیان اینکه زبالههای جمعآوری شده در بخشی از جزیره هرمز سوزانده میشد، افزود: همراه با آن زبالهها، خاک رنگین جزیره نیز سوزانده و تخریب میشد.
به گفتهی وی؛ در این راستا پروژه جزیره سبز در ابعاد مختلف تعریف شد. این پروژه دارای آورده اقتصادی و ایجاد اشتغال برای مردم جزیره است.
در ادامه مدیر ارشد این شرکت دانش بنیان در این جلسه دربارهی ایده شکلگیری این طرح و مراحل اجرایی آن، بیان داشت: مسائل زیست محیطی ما به حدی بزرگ شدند که ارگانهای ذیربط فاقد این قدرت هستند که معضلات را به تنهایی رفع و رجوع کنند
مهدی پور با اشاره به اینکه کارخانه پردازش و بازیافت زبالههای خشک و شیشه را به عنوان قدم اول پروژه افتتاح کردیم، گفت: این دستگاه شیشه را پودر میکند و از پودر سلیس در هنر، صنایع ساختمانی و… استفاده میشود. راهاندازی کارگاه زباله سوز و امحا نخالههای ساختمانی پرتابل از دیگر برنامههای ما است.
وی در ادامه سخنانش بیان داشت: اینکه زیرساخت جمعآوری زباله از مبدا و راهنمای محیط زیست گردشگری؛ دستگاه خود دریافت زباله، ایجاد نیروگاه آبشیرین کن خورشیدی و… نیز در این پروژه اجرا خواهد شد.