روستاها به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد کلان و بسترساز رشد تولید، می‌توانند در صورت رونق فعالیت‌های اقتصادی با بهبود زیرساخت‌ها همراه با تقویت ماندگاری جمعیت به شکلی موثر در کاهش مشکلات عام جامعه نقش‌آفرینی کنند.

 

 

اشتغال و ایجاد کسب و کار برای مردم جامعه، با رفع فقر، افزایش قدرت خرید و آرامش و عدم دغدغه مردم برای تامین معاش از جمله اموراتیست که در دین مبین اسلام نیز به آن سفارش شده است.

به گزارش اختصاصی دریای اندیشه؛موضوعی که این روز ها بسیار مشکل آفرین شده است موانع ای است که بر سر راه مردم جویای کار قرار گرفته است، بعضی از این مشکلات هر چند کوچک باعث فقر مطلق در مناطقی از استان هرمزگان شده اند.

کلمه ای پر تکرار که این روز ها همه در پی او می دوند! “اشتغال” در روستایی هایی بوده که نعمت های خدادادی در آن نهفته است و همت اهالی و مسولان رامی طلبد تا با شناسایی نعمت های نهفته و حمایت از آن باعث اشتغال آفرینی برای روستا نشینان شوند.

از همان روز های آغازین پس از جنگ تحمیلی تا به امروز که در نبرد بزرگ اقتصادی با غرب قرار داریم جهاد سازندگی و سازمان بسیج سازندگی در حال کمک رسانی به مردم بوده است و در هر زمینه ای که راهی برای کمک کردن وجود داشته بی منت قدم برداشته یکی از الویت های مهم بسیج سازندگی اشتغال آفرینی پایدار است.

مسئله اشتغال زایی این روز ها بازار داغی دارد و متقاضیان زیادی جویای شرایطی برای فراهم شدن شغل هستند اما در این میان روستا نشینانی که به شهر ها مهاجرت نکرده اند بیشتر جویای کار هستند.

 

 

اشتغال پایدار در روستا ها از مهاجرت بی‌رویه به شهر ها جلوگیری می کند

بسیج سازندگی به دنبال اهداف اشتغال پایدار و مهاجرت معکوس است ،برای مثال در یکی از روستا های اطراف منطقه سیاهو پس از بازدید های انجام شده توسط کارشناسان و تقاضا هایی که مردم آن منطقه داشتند؛ در این روستا قنواتی وجود داشت که با ترمیم آنها و گذاشتن دستگاه پمپاژ و همچنین برق رسانی امکان آبیاری و احیای بیش از ۱۰۰ هکتار از اراضی پایین دست این قنات ها احیا شود و باعث اشتغال گسترده جوانان روستایی می‌شود.

 

 

ایجاد اشتغال پایدار با احیای قنات های روستا

دکتر یاسین باوقار، رییس سازمان بسیج سازندگی هرمزگان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار دریای اندیشه با اشاره به اینکه ایحاد اشتغال پایدار یکی از اولویت های بسیج سازندگی استان است، اظهار کرد: طی درخواست اهالی روستای فورخورج از توابع دهستان سیاهو بندرعباس و با بازدیدهای میدانی صورت گرفته؛ قنواتی در این روستا وجود داشته که احیای آن باعث ایجاد اشتغال اهالی روستا می شد‌.

رییس سازمان بسیج سازندگی هرمزگان تصریح کرد: با احیای این قنوات و رساندن برق و احداث ایستگاه های پمپاژ آب این امکان وجود داشت که بیش از ۱۰۰ هکتار از زمین های پایین دست این قنات ها احیا شود و باعث ایجاد اشتغال برای روستاییان منطقه شود.

 

 

اعتبارات صندوق بسیج سازندگی کمتر از ۲ ماه مشکلات مردم را رفع کرد

باوقار افزود: بسیج سازندگی هرمزگان با همکاری مدیریت و برنامه ریزی استان توانست سه قنات موجود در این روستا به نام های فرح آباد، کوران و موران را احیا کنیم و ۱۸۰۰ متر ایجاد شبکه همچنین نصب و راه اندازی ایجاد شبکه پمپاژ و ترانس های برقی که نیاز داشت با اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات اشتغال زایی سازمان بسیج سازندگی استان همزمان با هفته بسیج سازندگی در سال ۱۴۰۰ کلنگ زنی آن آغاز و طی مدت کوتاهی کمتر از ۲ ماه این کار بزرگ آغاز و به بهره برداری رسید.

وی با اشاره به رونق تولید ملی در این منطقه افزود: خوشبختانه در حال حاضر این قنوات برق دار شده و آب به زمین های کشاورزی رسیده و باعث ایجاد اشتغال و رونق کشاورزی شده و همچنین باعث افزایش تولید محصولات کشاورزی و باغی آن منطقه شده است.

علی ای حال که سال۱۴۰۱ به شعار تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین مزین شده است همت والای مسئولان را می رساند تا با شناسایی ظرفیت ها در دل شهرها و به خصوص روستاها اشتغال آفرینی ایجاد کنند تا شاهد مهاجرت روستا نشینان به شهرها نشویم.